måndag 12 september 2011

Äppelsaft!

Söndagen ägnade jag åt att göra saft av alla nyskördade äpplen samt att prova lite nya matrecept.
Båda blev lyckade och uppskattade! Tänkte dela med mig av ett enkelt samt gott äppelsafts recept.

                                Äppelsaft!
5 liter äpplen i bitar behöver bara sköljas därefter delas
2 1/2 liter kokt vatten
1 msk natriumbensonat
20 g vinsyra

Gör så här:
Lägg äppelbitarna i en stor kastrull.
Koka upp 2 1/2 liter vatten rör i natriumbensonat samt vinsyra låt svalna.
Därefter hälles blandningen över äppelbitarna.
Låt stå i 5 dygn rör om då och då.
Efter 5 dagar silas det upp i en kastrull och till varje liter avrunnen saft tilsättes 1/2 liter socker.
Häll sedan upp i flaskor och låt svalna.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar