tisdag 7 juni 2011

Glutenfri hallonpannacotta...

Kan inte få nog av denna hallonpannacotta och så enkel att göra!
Tänkte att ni också ska få ta del av den =O)

INGRIDIENSER: 
12 Digestivekex
75 g Smält smör

FYLLNING:    
3 Gelatinblad
3 dl Vispgrädde
1 dl Strösocker
250 g Hallon
200 g philadelphia ost eller creme cheese

Färska bär till garnering!

GÖR SÅ HÄR:        
Kör digestivekex och smör i en matberedare.
Tryck ut i en form med löstagbar botten, ställ i kylskåp.
Lägg gelatin bladen i blöt i kallt vaten.
Häll grädde och socker i en tjock bottnad kastrull och sjud
över svag värme tills sockret löst sig.
Krama ur gelatinbladen och vispa ner i grädden.
Ta bort och låt svalna.
Mixa hallonen till pure.
Rör ned philadelphia osten och hallonpuren i grädden.
Vispa till en slät kräm och fyll formen.
Låt stå i kylen i timmar garnera med färska bär!

                          

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar